Examens!

_mg_2997Op zaterdag 10 december waren er weer examens van Tigers4life. De Tiger groepen deden examen voor het thema ‘omgaan met vreemden’ en de Taekown-Do Kids mochten examen doen voor een nieuwe badge en streep.

De Tigers lieten allemaal zien dat ze goed geoefend hadden en heel goed wisten wat ze moeten doen als ze door een vreemde benaderd worden. En natuurlijk werd iedereen mooi geschminkt en was Timmy de Tiger op bezoek om alle badges uit te reiken!

De Taekwon-Do Kids mochten examen doen voor Master Hans. Na een goede warming up werden de verschillende Taekwon-Do onderdelen getoond. Zowel de Tuls, Stap Sparring, Vrij Sparring en verschillende basistechnieken kwamen aan bod. Het examen werd afgesloten met een spectaculaire breektest, waarbij de kinderen een plankje doormidden mochten trappen.

Sjors Sportief

Ook dit jaar doet Tigers4life weer mee aan Sjors Sportief. Via dit initiatief kunnen alle kinderen uit de gemeente Boxmeer kennis maken met de Tiger en Taekwon-Do kids lessen. We hopen dan ook weer vele kinderen te verwelkomen tijdens de cursussen bestaande uit 2 gratis proeflessen! Wil je je inschrijven voor de Sjors Sportief website? Klik dan op onderstaande afbeelding!

sjors-sportief-trigger-sticker

Uitje Irrland 2016

Afgelopen zaterdag werd het eerste uitje voor de leden van Tigers4life georganiseerd. Zowel de Tigers als de Taekwon-Do Kids mochten een dagje mee naar Irrland. Nabil had afgelopen maanden als onderdeel van zijn opleiding hard gewerkt aan het organiseren van dit uitje. In de ochtend werd gestart met een aantal spelletjes in verschillende groepen. De kinderen leefde zich uit tijdens het touwtrekken en het water dragen. Na de lunch was het tijd de speeltuin te verkennen. Door het goede weer kon er zelfs volop gebruik gemaakt worden van alle water attracties. Na al dat gespeel had iedereen weer honger gekregen en werd de dag afgesloten met een barbecue! Na afloop waren er veel enthousiaste reacties. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer zo’n leuke dag organiseren. Hieronder een kleine foto impressie van de dag. Meer foto’s zijn terug te vinden op Facebook.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
Prev
Next

 

Examens

Examen Tigers4life

Wat een spannende dag! Gisteren waren de examens van de Tigers en Taekwon-Do kids. Om 10 uur werd gestart met het Tiger examen. Na een jungle spel werd het thema noodsituaties behandeld en konden de kinderen aan alle ouders en ander meegekomen geïnteresseerden laten zien wat ze afgelopen maanden hebben geleerd over dit thema. Intussen werden alle kinderen mooi geschminkt en als klap op de vuurpijl kwam ook Timmy de Tiger nog even langs.

Na het Tiger examen waren de Taekwon-Do kids aan de beurt. De zenuwen waren te voelen maar iedereen deed enorm zijn of haar best. Ondanks de spanning een examen afleggen voor Master Hans laat zien dat jullie een enorm doorzettingsvermogen en onoverwinnelijke geest hebben.

Alle geslaagden, van harte gefeliciteerd!

 

Les met hulpverleners

Op zaterdag 27 februari brachten 3 hulpverleners een bezoek aan de Tigers en de Taekwon-Do Kids. De Tigers zijn al enkele maanden bezig met het thema noodsituaties en nu dit thema bijna ten einde is werd het dan toch tijd om de hulpverleners in het echt te ontmoeten. Politieagent Jan, Brandweerman Marco en Ambulance chauffeur Bram waren bereid om tijdens deze les wat over hun beroep te vertellen. Daarnaast mochten de kinderen allerlei vragen stellen aan de hulpverleners. Hieronder een foto-impressie van de les.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
Prev
Next

Carnaval

In verband met carnaval werd bij de tigers en taekwon-do kids verkleed getraind. Het waren leuke lessen, en wat waren jullie mooi verkleed. Hieronder een impressie van de lessen.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
Prev
Next

Fuji Mae Kids Cup 2015

IMG-20151220-WA0005Afgelopen jaar werd erg sportief afgesloten door de Taekwon-Do Kids. Na de laatste training op 19 december was het voor 3 Kids (Faro, Jay Jay en Kiran) nog niet helemaal afgelopen. Zij deden namelijk op zondag 20 december mee aan de Fuji Mae Kids Cup. Een toernooi speciaal voor beginnende Taekwon-Do jeugd.

We verzamelden al om 7.30 uur bij de gymzaal om vervolgens naar Son te rijden. Daar werden we ontvangen door de speciale Fuji Mae mascotte. Vervolgens werd de dag gestart met een erg leuke opkomst waarbij alle kinderen onder luid applaus de zaal werden binnengehaald. Daarna was de warming up door de mystery gast. Dat was dit jaar onze eigen master Hans Beurskens!

Na deze leuke introductie, begon de wedstrijd dan toch echt en werd gestreden op de onderdelen tuls, sparring en gesprongen technieken. En niet zonder resultaat. Met 3 Kids zijn maar liefst 5 prijzen in de wacht gesleept een uitzonderlijke prestatie om erg trots op te zijn.

Faro 1e prijs tuls, 3e prijs sparring
Jay Jay 3e prijs tuls, 3e prijs sparring
Kiran 3e prijs tuls

Hopelijk kunnen we volgend jaar met nog meer Taekwon-Do kids deelnemen aan dit leuke toenooi

P1120423 P1120513 P1120337 P1120323 P1120312 P1120309 12415514_779732748839921_1207382902_o  12398546_779732338839962_1853899463_o12400157_779732432173286_660013384_oP1120379 703450_779732235506639_356473845_o

 

 

Kiran geeft Taekwon-Do les!

Ik ben Kiran en ik ben 7 jaar. Bij mij op school kun je anderen wat leren over je talent. Op de Talentenmuur heb ik een brief gehangen en konden kinderen van groep 2 t/m 5 zich inschrijven om op een vrijdagmiddag mee te komen doen met een les taekwondo.

Ik heb zelf de hulp van Mariska gevraagd en een gymlokaal geregeld. Samen met mama heb ik opgeschreven wat ik in de les wilde doen en leren. Na het oefenen thuis, was het eindelijk zover. Ik had er veel zin in, maar vond het heel spannend.

Ik ben begonnen met het leren van de taekwondo-groet. Daarna hebben we eerst bananentikkertje gedaan om op te warmen. Na het opwarmen hebben we taekwondo oefeningen gedaan zoals de voorwaartse trap, zijwaartse trap, neerwaartse trap, een stoot, de meshandslag en een blok. Als laatste deden we nog het spinnenspel.

Mariska bedankt voor de hulp.

Groetjes Kiran

 

Nabil, Bram en Mariska ontvangen Instructeurs Plaque

_DSC0511Vandaag hebben Nabil, Bram en Mariska de officiële Taekwon-Do trainers plaque ontvangen uit handen van master Hans Beurskens. Afgelopen jaar heeft dit drietal de erkende opleiding Taekwon-do Sportleider gevolgd. De opleiding bestond uit een drietal opleidingsweekenden, het maken van een portfolio en een praktijk examen. Het praktijk examen is eind vorig jaar met succes afgerond en de uitreiking van de plaque was daarom een leuke beloning (zie foto).

 

Hieronder een overzicht van de opleidingen van de leraren van Tigers4life.

Mariska Janssen – 2e dan Taekwon-Do
Zelfstandig ITF Taekwon-Do Sportleider (niveau 3)
Instructeur Tigers Life Skill Education (level 1 + 2)
Instructeur ITF Kids Programma

Bram van Doorne – 1e dan Taekwon-Do
Zelfstandig ITF Taekwon-Do Sportleider (niveau 3)

Nabil Sabah – 1e dan Taekwon-Do
Assistent ITF Taekwon-Do Sportleider (niveau 2)
Instructeur ITF Kids Programma

Manon de Rooij – 3e gup Taekwon-Do
Instructeur ITF Kids Programma

Examens 29-11-2014

Op zaterdag 29 november waren er weer examens van Tigers4life. Zowel de tiger groepen als de Taekwon-Do kids deden examen. Bij de Tigers werden, naast diverse Taekwon-Do technieken, de oefeningen uit het thema ‘Samenwerken en Leidinggeven’ behandeld. Alle kinderen hebben zich afgelopen maanden goed voorbereid en veel geleerd over dit thema. Dit was te zien tijdens het examen en iedereen was geslaagd.

Examen 29-11 2Voor de Taekwon-Do Kids was het voor de meeste kinderen het tweede examen waar ze aan deelnamen. Tijdens het examen werd gekeken naar de uitvoering van diverse Taekwon-Do Technieken, de kennis over Taekwon-Do en het uitvoeren van de eerste voorbereidende tul (Saju Jirugi) en de eerste van de 3-stap sparring (Sambo Matsogi). Ondanks de spanning die bij veel kinderen aanwezig was, hebben toch alle kinderen een goed examen laten zien en is iedereen geslaagd. Gefeliciteerd!

Na het examen was er voor zowel de Tigers als Taekwon-Do Kids een leuke verassing van Sinterklaas.

Examen 29-11