Taekwon-Do Kids

ITFKids

Voor de kinderen van 6 t/m 8 jaar geven wij het Taekwon-Do Kids ontwikkelingsprogramma. Dit programma is gericht op het onderwijzen van ITF taekwon-do en alle belangrijke facetten die daar bij horen. Zo komen de taekwon-do grondbeginselen (beleefdheid, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, eerlijkheid en respect) uitgebreid aan bod tijdens de lessen. Ook worden belangrijke sociale en maatschappelijke thema’s behandeld zoals: ‘omgaan met pesten’, ‘samenwerken’, ‘verantwoordelijkheid en leiderschap’, ‘omgaan met vreemden’ en ‘Noodsituaties’.

Het doel van het Taekwon-Do Kids ontwikkelingsprogramma is om kinderen door middel van spelletjes en oefeningen vaardigheden aan te leren die de fysieke, cognitieve en sociale ontwikkeling bevorderen. Aan de hand van gestructureerde lesprogramma’s worden kinderen spelenderwijs klaargestoomd voor een hogere taekwon-do graduatie.

ITF kids boekHet Taekwon-Do Kids programma maakt gebruik van een thuiswerkboek waarin veel aandacht is voor de interactie tussen kind, ouder, sportclub en basisschool. De leuke en leerzame opdrachten stimuleren de kinderen om ook buiten de lessen om bezig te zijn met de belangrijke sociale en maatschappelijk thema’s.

Tigers4life verzorgt de Taekwon-Do Kids lessen in opdracht van Taekwon-Do vereniging Chang-Hun in Boxmeer. Wanneer u de Taekwon-Do kids lessen wilt volgen dan dient u lid te worden van de Taekwon-Do vereniging en van ITF Nederland. De landelijke ITF Taekwon-Do organisatie. Aanmelden als lid bij Chang-Hun kan via het inschrijfformulier op de website.