Gouden Tigerpoot voor Rik!

Hallo allemaal,

Rik1

Ik ben Rik en ik ben 4 jaar en ik zit op Taekwondo. Ik wil jullie graag vertellen over mijn geweldige tijd bij de TKD-Tijgers.

Twee jaar geleden ben ik gestart met Taekwondo-lessen bij de Tijgers. Deze lessen zijn veel meer dan alleen het leren van trappen en stoten, elke les spelen we ook veel spelletjes wat ik erg leuk vind. De allerleukste vind ik; het dinospel, bananentikkertje, schildpaddentikkertje, het opruimspel en het spinnenspel.

Rik3

Verder heb ik ook veel geleerd. Elk blok lessen voor het examen heeft een ander thema. Ik heb inmiddels alle 5 examens gehaald. Ik heb geleerd wat ik moet doen als er vreemde personen zijn, en ook wat ik moet doen als er pestkoppen zijn. Ook heb ik geleerd over noodgevallen zoals brand en wat ik dan moet doen. Verder heb ik leren samenwerken in een team, en veel geleerd over gezond eten. Veel meer dus dan alleen Taekwondo!

Rik2

Wat ook vet cool is, is dat je bij elk examen een “slip” kunt verdienen voor op je band.
Ik heb eerst de gele slip, toen de groene, daarna de blauwe, vervolgens de rode en als laatste de zwarte slip gehaald. Ook krijg je dan een “badge” voor op de mouw van je pak. Dit zijn mooie plaatjes die gaan over het thema waar voor je geslaagd bent. Nog leuker is dat je elk examen een vriendje mee mag nemen en dat Timmy de Tijger mascotte dan in de les komt.

Rik4

De leiders vind ik ook allemaal erg leuk; Mariska, Nabil, Bram en Manon. Ze zijn aardig, leggen alles goed uit en doen ook vaak mee met de spelletjes.

Afgelopen zaterdag heb ik ook “de gouden Tijgerpoot” gehaald. De Tijgerpoten zijn mooie plaatjes die je ook op je band kunt plakken. Ik had al Brons en Zilver en nu ook Goud.  Deze krijg je als je 28 lessen hebt gehad. Ik heb er nu dus 3 x 28 = 84 gehad en vind het nog steeds leuk bij de Tijgers.

Rik5

Mijn zusje Sterre (3) is nu ook bij de Tijgers en heeft al de gele slip en de Bronzen Tijgerpoot en vindt de Tijgers ook super!

Als je dit leest en het leuk vindt moet je zeker eens komen kijken bij een Tijger-les.

Tijgergroet van,

Rik Zweegers - Boxmeer

Comments are closed.