Taekwon-Do kids, nieuw vanaf januari 2014!

Kids-Program-LogoVanaf januari 2014 gaat Tigers4life starten met het geven van het Taekwon-Do Kids ontwikkelingsprogramma voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Het programma zal gegeven gaan worden op zaterdag van 12:30 tot 13:30 uur. Dit programma slaat een brug tussen het Tigers LSE programma en ITF taekwon-do. In dit programma wordt spelenderwijs ITF taekwon-do onderwezen met daarin veel aandacht voor de taekwon-do grondbeginselen (beleefdheid, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, eerlijkheid en respect). Ook worden net als in het Tigers LSE programma belangrijke sociale en maatschappelijke thema’s behandeld zoals: ‘omgaan met pesten’, ‘samenwerken’, ‘verantwoordelijkheid en leiderschap’ en ‘omgaan met vreemden’.

Het normale ITF taekwon-do is minder geschikt voor jonge kinderen omdat de ontwikkelingsstappen die worden gemaakt erg groot zijn. Het Taekwon-do Kids programma stoomt kinderen in 6 stappen klaar voor de gele band taekwon-do (8e gup). Daarna kunnen zij doorstromen naar het normale ITF taekwon-do, wat wordt verzorgd door taekwon-do vereniging Chang-Hun in Boxmeer. Wij werken nauw samen met deze vereniging om de programma’s zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.

Wil je meer informatie over het Taekwon-do Kids ontwikkelingsprogramma of wil je je aanmelden, neem dan contact op via het contactformulier op de website of bel met Mariska Janssen.

Comments are closed.